Voor 16u besteld morgen in huis | Gratis verzenden vanaf € 60,-

Assouline | Koffietafelboek | Art Deco Style

€ 105,00

Het koffietafelboek Art Deco Style is een verbluffende verzameling beelden die draaien om de mooiste kunst en cultuur.

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Assouline | Koffietafelboek | Art Deco Style

Assouline heeft de mooiste collectie koffietafelboeken en is 's werelds eerste merk met een geavanceerde collectie elegante volumes gewijd aan cultuur. Het koffietafelboek Art Deco Style is een verbluffende verzameling beelden die draaien om de mooiste kunst en cultuur.

Aan het begin van de twintigste eeuw verlangde de wereld naar een nieuwe ontwerpstijl die de hedendaagse cultuur zou belichamen. Inspanningen om een ontwerptaal te creëren die geschikt was voor de behoeften en smaken van de moderne wereld kreeg vorm tijdens de eerste decennia van de nieuwe eeuw, en kristalliseerde in Parijs met de Exposition International des Arts Décoratifs et Industriels Modernes in 1925. De Art Deco periode omvatte een veelheid aan decoratieve invloeden, waaronder de actualisering van historische stijlen, de introductie van exotische elementen en de aanpassing van avant-garde kunststromingen zoals de geometrische abstractie van het kubisme.

Art Deco is niet één stijl of één beweging, maar een ontwerptaal die een decoratieve benadering weerspiegelt van het ontwerpen van aantrekkelijke consumptiegoederen tijdens het interbellum. Het omvat elke discipline binnen de toegepaste kunst, Art Deco manifesteerde zich tot op zekere hoogte overal in de wereld, misschien wel het eerste ontwerp idioom ooit om dat te doen. Art Deco's fundamentele aantrekkingskracht lag in de decoratieve kwaliteiten, die consumenten aantrekkelijk en glamoureus vonden. Van wolkenkrabbers, locomotieven, auto's en oceaanschepen tot mode, reclame en alledaagse woninginrichting en apparaten, de Art Deco stijl sprak tot de verbeelding van ontwerpers en consumenten.

Product details:

- Auteur: Jared Goss
- Taal: Engels
- Afmeting: B 24,76 x L 33,2 x D 3,56 cm 
- Overige details: 300 pagina's en 200 illustraties
- Hardcover

Meer informatie
EAN Code 9781649800220
Merk Assouline
Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Alle bestellingen van Vorspagethome.nl worden binnen Nederland gratis verzonden metPostNL vanaf €60,- 

  • Gratis verzenden vanaf € 60,-

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis